7 Replies Latest reply: Apr 18, 2012 3:16 AM by Mattí RSS

    Frame relay lab not working

    Gonzo

      Hi,

       

      I'm trying to get my head round frame relay and have a created a small lab of 2 routers and a frame relay switch.  I can't get the 2 routers to ping each other any ideas?  I can't zip the packet trace file up as the site wont let me

       

      Here are the configs of both routers:

       

      Router1

       

      hostname Router1
      !
      spanning-tree mode pvst
      !
      interface FastEthernet0/0
      no ip address
      duplex auto
      speed auto
      shutdown
      !
      interface FastEthernet0/1
      no ip address
      duplex auto
      speed auto
      shutdown
      !
      interface Serial0/1/0
      ip address 10.1.1.1 255.255.255.252
      encapsulation frame-relay
      frame-relay map ip 10.10.10.2 102 broadcast
      !
      interface Vlan1
      no ip address
      shutdown
      !
      ip classless
      !
      line con 0
      line vty 0 4
      login
      !
      end


      Router#

       

      Router 2

       

      hostname Router2

      !
      spanning-tree mode pvst
      !
      interface FastEthernet0/0
      no ip address
      duplex auto
      speed auto
      shutdown
      !
      interface FastEthernet0/1
      no ip address
      duplex auto
      speed auto
      shutdown
      !
      interface Serial0/1/0
      ip address 10.10.10.2 255.255.255.252
      encapsulation frame-relay
      frame-relay map ip 10.10.10.1 201 broadcast
      !
      interface Vlan1
      no ip address
      shutdown
      !
      ip classless
      !
      line con 0
      line vty 0 4
      login
      !
      end


      Router#

       

      I'm mapping the local DLCI to the remote IP, am I getting the FR cloud switch wrong?

      0.JPG

      1.JPG

      2.JPG

      3.JPG

       

      Thanks