3 Replies Latest reply: Feb 22, 2017 9:12 PM by TARUN RSS

    PPPoE connection trouble

    ticktaku

      To all

       

      I am trying to access internet with pppoe connection, but i can't do.

       

      I 'm sure that user name and password are correct.

       

      The below error messages continue to occur.

       

      *Jun 13 06:19:40.535: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access2, changed state to up

      *Jun 13 06:19:42.523: %DIALER-6-UNBIND: Interface Vi2 unbound from profile Di1

      *Jun 13 06:19:42.527: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access2, changed state to down

      *Jun 13 06:20:04.599: %DIALER-6-BIND: Interface Vi2 bound to profile Di1

       

      Here is configuration.

      I got the global ip address "aa.bb.cc.dd"

       

      Please help me.
      -------------------------------------------------------------------------------------

      xxxxxx#show running-config
      Building configuration...

      Current configuration : 1834 bytes
      !
      version 12.4
      service timestamps debug datetime msec
      service timestamps log datetime msec
      no service password-encryption
      !
      !
      boot-start-marker
      boot system flash
      boot system flash c2800nm-adventerprisek9-mz.124-19.bin
      boot-end-marker
      !
      enable secret 5 xxxxxxxxx.
      !
      no aaa new-model
      !
      !
      ip cef
      no ip dhcp use vrf connected
      ip dhcp excluded-address 192.168.100.1
      !
      ip dhcp pool DHCP1
         network 192.168.100.0 255.255.255.0
         default-router 192.168.100.1
         dns-server xxxxxxx
         lease 7
      !
      !
      no ip domain lookup
      ip auth-proxy max-nodata-conns 3
      ip admission max-nodata-conns 3
      !
      !
      voice-card 0
      no dspfarm
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      archive
      log config
        hidekeys
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      interface Loopback0
      ip address aa.bb.cc.dd 255.255.255.255
      !
      interface FastEthernet0/0
      no ip address
      speed auto
      pppoe enable group global
      pppoe-client dial-pool-number 1
      !
      interface FastEthernet0/1
      ip address 192.168.100.1 255.255.255.0
      ip nat inside
      no ip virtual-reassembly
      duplex auto
      speed auto
      !
      interface Serial0/0/0
      no ip address
      shutdown
      no fair-queue
      !
      interface Dialer1
      ip unnumbered Loopback0
      ip mtu 1454
      ip nat outside
      ip virtual-reassembly
      encapsulation ppp
      dialer pool 1
      dialer-group 1
      ppp authentication chap callin
      ppp chap hostname xxxx
      ppp chap password 0 xxxxx
      !
      ip forward-protocol nd
      !
      !
      ip http server
      no ip http secure-server
      ip nat inside source route-map VPNMAP interface Dialer1 overload
      !
      access-list 101 permit ip 192.168.100.0 0.0.0.255 any
      dialer-list 1 protocol ip permit
      !
      route-map VPNMAP permit 10
      match ip address 101
      !
      !
      !
      !
      control-plane
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      !
      line con 0
      exec-timeout 0 0
      password xxxxx
      line aux 0
      line vty 0 4
      password xxxxx
      login
      !
      scheduler allocate 20000 1000
      !
      end

        • 1. Re: PPPoE connection trouble
          Conwyn

          Hi Ticktaku

           

          Run a debug ppp packet

           

          Regards Conwyn

          • 2. Re: PPPoE connection trouble
            ticktaku

            Dear Conwyn

             

            The below is debug pppoe events

             

            *Jun 13 08:54:13.842:  Sending PADI: Interface = FastEthernet0/0

            *Jun 13 08:54:13.842: PPPoE 0: I PADO  R:yyyy.yyyy.yyyy L:zzzz.zzzz.zzzz Fa0/0

            *Jun 13 08:54:15.890:  PPPOE: we've got our pado and the pado timer went off

            *Jun 13 08:54:15.890: OUT PADR from PPPoE Session

            *Jun 13 08:54:15.890: PPPoE 49943: I PADS  R:yyyy.yyyy.yyyy L:zzzz.zzzz.zzzz Fa0/0

            *Jun 13 08:54:15.890: IN PADS from PPPoE Session

            *Jun 13 08:54:15.894: %DIALER-6-BIND: Interface Vi2 bound to profile Di1

            *Jun 13 08:54:15.894: PPPoE: Virtual Access interface obtained.

            *Jun 13 08:54:15.894: PPPoE : encap string prepared

            *Jun 13 08:54:15.894: [0]PPPoE 49943: data path set to Virtual Acess

            *Jun 13 08:54:15.898: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access2, changed state to up

            *Jun 13 08:54:17.986: PPPoE 49943: I PADT  R:yyyy.yyyy.yyyy L:zzzz.zzzz.zzzz Fa0/0

            *Jun 13 08:54:17.986:  PPPoE : Shutting down client session

            *Jun 13 08:54:17.986: [0]PPPoE 49943: O PADT  R:yyyy.yyyy.yyyy L:zzzz.zzzz.zzzz Fa0/0

            *Jun 13 08:54:17.986: %DIALER-6-UNBIND: Interface Vi2 unbound from profile Di1

            *Jun 13 08:54:17.990: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access2, changed state to down

            • 3. Re: PPPoE connection trouble
              TARUN

              Use "callin" option with ppp under Dialer interface

               

              "ppp authentication chap callin"

               

               

              The full ppp configuration:

               

              interface Dialer1
              ip address negotiated
              ip mtu 1492
              encapsulation ppp
              dialer pool 1
              dialer-group 1
              ppp authentication chap callin
              ppp chap hostname XXXX
              ppp chap password 0 XX

               

              interface Ethernet0/0
              no ip address
              pppoe enable group global
              pppoe-client dial-pool-number 1
              end

               

              ip route 192.0.0.0 255.255.0.0 Dialer1 ( static route towards ISP network)